millenblogg

mars 11, 2009

Kamp mellom sivilisasjoner eller religioner

Filed under: Religion — millenblogg @ 17:44

DEN ARABISK-AMERIKANSKE PSYKOLOGEN WAFA SULTAN

PÅ AL-JAZEERA TV (QUATAR), 21. FEBRUAR 2006

 

 

” Det sammenstøtet som vi er vitne til i hele verden, er ikke et sammenstøt mellom religioner eller mellom sivilisasjoner. Det er et sammenstøt mellom to motsetninger, mellom to tidsregninger. Det er et sammenstøt mellom en mentalitet som hører middelalderen til og en mentalitet som tilhører det 21.århundre. Det er et sammenstøt mellom sivilisasjon på den ene side og bakstreverskhet på den annen, mellom barbari og fornuft. Det er et sammenstøt mellom frihet og undertrykkelse, mellom demokrati og diktatur. Det er et sammenstøt mellom menneskerettigheter på den en siden og overtredelse av disse på den annen. Det er et sammenstøt mellom de som behandler kvinner som dyr og de som behandler dem som medmennesker.

 

Det vi ser i dag er ikke et sammenstøt mellom sivilsasjoner. Sivilisasjoner støter ikke sammen, de konkurrerer. Det var muslimene som begynte å benytte uttrykket ”sammenstøt mellom sivilisasjoner”.

 

Islams Profet sa: ”Jeg ble beordret å bekjempe folk inntil de tror på Allah og Hans Budbringer”. Da muslimene delte folkene inn i muslimer og ikke-muslimer, innkalte til kamp mot de andre for å få dem til å tro på det de selv trodde på, at de startet dette sammenstøtet og begynte denne krigen. For å stoppe denne krigen, bør de på nytt studere sine islamske bøker og skrifter som er fulle av takfir (muslimsk offisiell erklæring om utstøtelse av en tidligere muslim som forlater troen. Straffes med døden eller lemlestelse. red.anm.) og bekjempelse av de vantro.

 

Min ærede motpart (i TV debatten. red.anm.) har sagt at han aldri angriper andre menneskers tro. Hvilken sivilisasjon på jordens overflate tillater ham å sette navn på folk som de ikke selv har valgt? En gang kaller han dem Ahl Al-dhimma (ikke-muslimer bosatt i land med sharia lovgivning. red.anm), en annen gang kaller han dem Bokens Folk (jøder og kristne. red.anm.) og ennå en annen gang benevner han dem for aper og griser eller han kaller de kristne for ”De som vekker Allah’s vrede”. Hvem har fortalt deg at de er ”Bokens Folk”? De er ikke Bokens Folk, de er folkene med mange bøker! Alle de nyttige vitenskapelige bøker vi har i dag er deres, frukten av fri tenkning og kreativitet. Hva gir deg rett til å kalle dem for ”De som vekker Allah’s vrede” eller ”De som er på villstrå” og deretter komme å si at din religion beordrer deg til å avstå fra å angripe andres tro?

 

Jeg selv er verken kristen, jøde eller muslim. Jeg er et sekulært menneske. Jeg tror ikke på det overnaturlige, men jeg respekterer andres rett til å gjøre det. Kjære bror, for min del kan du gjerne tro på steiner, bare du ikke kaster dem på meg. Du har frihet til å tro på hva du vil, men andre menneskers tro er ikke din sak, enten de tror Frelseren er Gud eller Satan er Gud, så la menneskene få ha sin egen tro.

 

Jødene kom fra tragedien med Holocaust og avtvang verden respekt på grunn av sin kunnskap, ikke med sin terror, med sitt arbeide, ikke med sin hyling og skriking. Menneskeheten skylder de fleste av det 19. og det 20. århundres vitenskapelige oppdagelser jødiske vitenskapsmenn. 15 millioner mennesker spredt rundt hele jorden forente seg og vant sine rettigheter gjennom arbeid og kunnskap.

 

Vi har aldri sett en eneste jøde sprenge seg selv i luften i en tysk restaurant. Vi har aldri sett en eneste jøde ødelegge en kirke. Vi har aldri sett en eneste jøde protestere ved å drepe mennesker.

 

Muslimene har på sin side forvandlet tre Buddastatuer til småstein. Vi har aldri sett en eneste buddist brenne ned en moske, drepe en muslim eller brenne ned en ambassade. Kun muslimer forsvarer sin tro ved å brenne ned kirker, drepe mennesker og ødelegge ambassader. Denne veien vil aldri gi noen resultater. Muslimene bør spørre seg selv hva de kan gjøre for menneskeheten før de kan forvente at menneskeheten skal respektere dem”.

Reklamer

1 kommentar »

  1. Meget bra sitat/tekst! Her snakkes det virkelig ærlig og bramfritt, ord i rette tid. Vi anbefaler ellers http://www.document.no, dersom du ikke allerede følger med på den bloggen. Ha en fin dag. 🙂

    Kommentar av Dag Eigil — mars 24, 2009 @ 11:53 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: