millenblogg

april 26, 2009

Norge – Spania: Returkampen

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 12:25

(Hjemkomst fra fjorten dagers ferie på Kanariholmene. I bil fra Gardermoen til Kristiansund)

Norge skjerpet seg etter den famøse kampen hvor de tapte hele 6 – 25. I returkampen hadde Norge lagt om spillestilen og lagt større vekt på de naturgitte forutsetninger vi tross alt har. Likeledes hadde laget skjerpet seg på de felter hvor Spania normalt har et overtak, nemlig temperaturen. Tilsammen førte dette til et resultat som er vanskelig å tallfeste, men som bragte landet fram til en suveren seier.

Allerede i åpningsminuttene kunne vi legge merke til en helt ny giv i laget. De grå og triste fremspillene langs runwayen var borte og blitt erstattet med en kulør som skapte begeistring langt inn i Bondelagets rekker. Utover i førsteomgangen ble vi vitne til en temperatur i kampen som helt manglet forrige gang. Til tross for noe ustabilitet med temperaturer ned mot minus 3 over Dovre, leverte Norge denne gang jevnt over et spill som varmet både sjel og kropp.

Etter førsteomgangen sto det uavgjort. Men så skjedde det noe. Vi nærmet oss Nordmøre. Stadionuret viste 02:00 og kampen gikk ned over Drivdalen. Mot øst begynte himmelen å lysne. En smal strime av lys over fjellenes beksvarte konturer.

En rosa, mint og asurblå strime som raskt forskjøv den nattsvarte himmelen vestover.

En rosa, mint og asurblå strime som raskt forskjøv den nattsvarte himmelen vestover.

 Både Karlsvognen, Orion og de andre spanske stjernespillerne med Sirius i tet, måtte gi opp for den lyse norske forsommernatten.

Da trådte Norge til med et dyrisk godt spill. For opp langs langsiden kunne vi observere flere norske spillere med individuelle ferdigheter i toppklassen. Både Jerven, Reven, Hjorten og alle de lynraske rådyrene satte det kanariske dyrelivet helt i skyggen. For hva er vel en spansk firfisle mot et norsk rådyr når sistnevnte galant hopper over veien centimeter fra bilpanseret?

Etter Oppdal, på vei ned Sunndalen, steg temperaturen i kampen og nærmet seg høyder vi normalt forbinder med sydligere egne. Da vi passerte Sunndalsøra var seieren sikret, og vi kunne se frem til en parademarsj langs en blikkstille fjord som speilet morgenhimmelen i nordøst.

I seiersrusen steg temperaturen til tjue grader ut over dagen. Og da vi ankom vår smule gressbane på hytta, var det som om den hadde gjennomgått en metamorfose siden den sjebnesvangre tapskampen fjorten dager tidligere. Vi var ikke i stand til å observere hverken vissent gress, granulert kalk eller rester av den hvite tristesse som vi overøses med i våre downperioder.

Tvertimot, her var løvtrær kledt i laurbærkransens og Bondelagets kulør. Rododendroen og påskeliljene sto i blomst, og som for å minne oss om seieren, hoverte med taperlagets kulører: rødt og gult.

Gintonic’en er blitt erstattet med Kjeldsbergs kaffe og vi sitter og vurderer om vi skal dra til Plantasjen for å kjøpe fullgjødsel. Det får holde med vurderingen i dag, tenker vi. Først skal vi nyte seieren!

Reklamer

1 kommentar »

  1. Det er få ting som kan slå den norske våren når den framstår på sitt beste. Den der mørkesørperegifleremåneder-tiden har også vi liten sans for, og vi har stor forståelse for de som tar turen til de sørligere breddegrader når de føler de begynner å gå i metning. Og da blir hjemturen en opptur. Lykke til med hagearbeidet! 🙂

    Takk for lykkeønskning. Vi trenger det så vel. Etter nøye inspeksjon av plenen, finner vi at den har behov for mosefjerning. Men vi kommer til å gå for mekanisk fjerning. Kjemisk krigføring kan være ganske skummel, som du vet. Og så var det terassen da. Den må oljes. Vi blir neppe arbeidsledige med det første. Uansett må vi sette av litt tid til både å forfatte og lese andres blogger. Det ordnet seg med trådløs ruter fra ICE høyt plassert inne i hytta. Så nå er vi på nett med en akseptabel hastighet over hele eiendommen. Det tegner til å bli en god sommer!
    Millenblogg.

    Kommentar av Dag Eigil — april 26, 2009 @ 15:02 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: