millenblogg

mai 27, 2009

Kongen kom

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 14:39
 
Mens vi sitter på hjemmekontoret og skriver anbudsgrunnlag for skifting av bordkledning på vestveggen, dukker han opp. Rett utenfor vinduet vårt her. Kongen. Ikke Elvis altså, men vår kjære monark H.M. Harald V.
Kongen kommer...

Han har da ikke sagt noe til oss om at han skulle komme. Har han stukket av fra Sonja, mon tro? For å ta seg en guttetur til Kristiansund?

Merkelig. Eller kanskje ikke. Tatt i betraktning av at vi bor rett over gaten for Politistasjonen her i byen og har hotellinngangen til Rica hotellet bare ti meter fra egen inngang. Og at Politiet driver med beredskapsøvelse i disse dager. Kortesje med motorsykkel, politibiler og sort Mercedes utlånt fra den lokale forhandler. Rød løper inn til hotellet og en masse stramme politimenn og kvinner i paraduniform som æresvakt ved inngangen. Pluss noen politimenn i mer feltlignende antrekk, men desto strammere i trynet.

Vi skjønner etterhvert at det ikke var vår ringe bolig han skulle besøke. Men hadde han stukket oppom, skulle han ha fått en kopp kaffe, og en saftig historie fra vårt tidligere liv som sailor på de sju hav! Bare for å høre ham le. Sist vi så ham på TV gråt han. Det er noe betryggende med folk som ikke er redde for å vise følelsene sine. Spesielt i en slik «stilling».

I lokalavisen sto det her forleden dag at han skulle besøke denne øvelsen, men at det ikke kunne betraktes som et offisielt kongebesøk. Selv var han antrukket i egne klær, Kongens klær som vi sier når vi mener militær uniform. Riktig staselig var han. Desverre kan vi ikke si det samme om alle de lokale A-, B- og C-kjendisene som løp som linselus rundt ham. Spesielt ordføreren i sort dress og dingeldangel rundt halsen virket temmelig malplassert blant Kongen og hans militære følge i feltuniform. Lyser man ikke selv, kan man alltids sole seg i glansen fra andre…..

Nå har han reist igjen. Synd han ikke stakk oppom.

Reklamer

4 kommentarer »

 1. Hva serverer man til kaffen i slike tilfeller? Konfekt fra Freia?

  Jeg hadde nå tenkt meg noe mer i retning av en Upper Ten wisky. Han er jo en konge av og for folket, vår kjære Harald. Og jeg vet av erfaring at man innenfor de høyere militære sirkler foretrekker enkle saker. Fortrinnsvis HB. Å sitte og gomle på konfekt med samme navn som sin bestefar er neppe det han helst har lyst til. Altså: Kong Håkon er ute, men Sonja kan til nød gå an hvis man absolutt skal ha noe søtt i munnen!
  Millenblogg.

  Kommentar av skjæra — mai 27, 2009 @ 16:47 | Svar

 2. Hehehe…vi var i byen i fjor sommer, da Kongeparet og Kronprinsparet besøkte Oljebyen i anledning Kulturhovedstadsåret, og Dronning Sonjas 70-årsdag. Masse folk, og et staselig Kongepar med følge. Pluss en hel del andre kjendiser, herunder Jens Stoltenberg.

  Ellers fortalte vår hustru – velsigne henne – en gang om en flytur fra Oslo til Oljebyen, der hun var passasjer. Sammen med Kongen. Hun reiser sammen med folk fra de beste familier, må vite! Vi har også vært med og sunget i kor på tv, sammen med prinsesse Märtha…hrmmm… 🙂

  Si meg hvem du omgås, og jeg skal si deg hvem du er. Du skulle ikke nedstamme fra en eller annen lokal brislingbaron i Stavangerområdet, vel?
  Og denne koringen med Märtha, var det et englekor eller var det slavekoret? 😉
  Millenblogg.

  Kommentar av Dag Eigil — mai 27, 2009 @ 17:29 | Svar

 3. Hehehe…nei, det var nok heller tilfeldigheter, det meste. Men ting skjer. Ellers var koret den gang heller av typen englekor enn slavekor, vi var lenge med i et kjent gospelkor. Også var vi med på TV-aksjonens sending, da. En gang på 90-tallet. En spesiell opplevelse. Diverse ganger inn og ut, maratonsending. Mange kjente fjes. Vi fikk til og med autografen til Art Garfunkel. Og Märtha tok ved en anledning plass i kor-rekkene…Oohh! 😀

  Ojojoj.Og autografen til Art Garfunkel. Stort mer royalt kan det neppe bli. Og så er det mange lesere av bloggene våre som ikke skjønner hvorfor vi omtaler selv som «vi». Royal pluralis har de ikke hørt om! 😉
  Millenblogg.

  Kommentar av Dag Eigil — mai 27, 2009 @ 19:30 | Svar

 4. Vi er jo som kjent en beskjeden herre, som ikke i unødvendig grad ønsker å fremheve vår person. Følgelig bruker vi det som heter «pluralis modestie», beskjedenhetens flertall… 😆

  Hmphhh?!
  Millenblogg

  Kommentar av Dag Eigil — mai 27, 2009 @ 19:45 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: