millenblogg

september 23, 2009

Cannabis – ny giv i norsk landbruk?

Filed under: Politikk — millenblogg @ 16:30

Regjeringen Stoltenberg v/Helseminister Bjarne Håkon Hanssen foreslår i disse dager å undersøke mulighetene for hampdyrking i Norge. Men først skal Legemiddelverket og Mattilsynet spørres.

Cannabis eller hamp som planten også kalles

Cannabis eller hamp som planten også kalles

Cannabisplanten omtales selvfølgelig som industriell hamp. Og i følge VG inneholder brevet fra Helse- og omsorgsdepartementet følgene formuleringer: «- Det kan tenkes at en åpning for dyrking av industriell hamp kan tolkes som et signal om oppmyking av norsk narkotikapolitikk.»
Videre:
«Departementet ber om å få utarbeidet forslag til endring av reglene slik at forbudet mot dyrking av såkalt industriell hamp – cannabis – kan oppheves.»

Hvorfor skal departementet få forslag til endring i forbudet mot cannabisdyrking når de selv påpeker signaleffekten om oppmyking av narkotikapolitikken? Ønsker ikke Hanssen å gi signal om at vi fører en streng narkotikapolitikk her i landet?

Det kan være grunn til å spørre om dette. Spesielt siden den samme herr Hanssen i 2001, den gang som Landbruksminister, også foreslo oppheving av forbudet mot hampdyrking i Norge. Han fikk da kritikk for dette både fra narkotikasjefen i Oslo Politidistrikt, rusavhengiges organisasjoner og avholdsorganisasjoner.
Også i 1989 ble det gjort forsøk på å oppheve forbudet. Da mente imidlertid Sosial og helsedepartementet at det var for vanskelig å skille mellom lovlige og ulovlige hampplanter.

Nå mener altså Helse- og omsorgsdepartementet at dette ikke gjelder lengre. Hva har endret seg på denne tiden? Plantene? Neppe! Den generelle botaniske kunnskapen i befolkningen? Heller ingenting som skulle tilsi dette.

Hva kan det så være som fra tid til annen får enkelte til å stå på barrikadene for å tillate dyrking av cannabis? Industriell art med lavt innhold av narkotika eller ikke? Og ikke ta hensyn til uttalelser fra de som kjenner problemet på kroppen: politiet og de rusavhengiges organisasjoner!

Er det landbrukets eller legemiddelindustriens økonomiske interesse som står bak?

Ja, ikke vet vi, men vi er relativt sikre på at det ikke er sjømennene som savner tauverk av hamp!

Kilder: http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=590050       http://no.wikipedia.org/wiki/Hamp       http://www.dagensmedisin.no/nyheter/2009/09/22/vil-oppheve-hampforbud/

Reklamer

1 kommentar »

  1. Så det neste nå er at vi ser folk sitter å tygger på hampetau? Herregud hvem har klart å klekke ut noe så idiotisk?????

    Pølsehanssen sitter med ansvaret så lenge han er minister for departementet som har klekket ut dette. I motsetning til frisleppet av statssekretærene i hijabsaken, er det mye som tyder på at ministeren selv støtter opp om forslaget her!

    Det sies at vi får de politikerne vi fortjener, men har vi virkelig fortjent dette her da?

    Kommentar av Lady_Embla — september 23, 2009 @ 16:49 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: