millenblogg

februar 25, 2010

Vi har vaska gølvet, og vi har børi ved…

Filed under: Som dagene går,Sport — millenblogg @ 13:25

Formedelst fruens retur fra Oslo hvor hun har vært på en liten inspeksjonsreise til avkommet, har vi forberedt hennes hjemkomst. Etter en liten uke som gressenkemann, blir det gjerne litt småtteri å ta tak i, for å si det slik…

Ready...Ingen grunn til å etterlate spor etter ungkarslivet med nattlig TV-titting og enkel diett etter en uke med direkte OL-sending og  ditto mottak. Det blir fort mye kartong og aluminium av slikt. Forleden dag fikk vi med oss avisbudets distribusjon av den lokale blekka før vi inntok loppekassa. Joda, det har vært ei flott uke.

Men i går var hun ventet hjem med middagsflyet. Så leiligheten måtte bringes tilbake til sin opprinnelige tilstand. Vi startet ved titiden og bar ut både papir- og restavfall. Fulgte opp med aluminium og glass til container og flaskeautomat på Rema. For deretter å fylle opp veddunkene både på stua og i atelieret. En øvelse som vi har beskrevet i detalj i tidligere blogginnlegg og som vi skal spare leserne for her.

Det er utrolig mye rusk som samler seg opp i kroker og kriker i løpet av en liten uke. Men støvsugeren tar det meste. Den holdt også på å ta med seg reisedokumentene til den kommende sydentur da vi støvsugde skrivebordet inne på kontoret. Brillene som lå ved siden av var heldigvis for store til å gå gjennom slangen. Så de fikk vi slitt løs fra munnstykket før de forsvant ned i støvsugerens buk.

.

...and, GO!

Trinn to i gulvrengjøringen ble gjennomført med vann og rengjøringsmiddel. Rengjøringsmiddel har også den sideeffekt at den lukter friskt. Og det trengtes. Etter en uke med sparsom lufting. Så opp med alle vindu og slipp vinterluften inn. Det var som vi deltok i OL selv og kjente den friske vinterluften i langrennsløypa.

Frisk vinterluft ispedd sitrusduft spredte seg i leiligheten allerede da vi fikk tappet i bøtta. Og så kom stjerneøvelsen: curling på samtlige gulv! Det ble også en kamp mot klokka. Vi skulle jo hente fruen som kom med flyet i ettiden. Den var nå allerede blitt halv tolv.

Våre dybdestudier av curlinglandslagets teknikk kom nå til nytte. Vaskebøtta ble «satt» som curlingstein og vi «kostet» som besatt over samtlige gulv. Noen «take-outs» ble det også da stoler som sto i veien for kosten ble slengt ut i vantet. Det vil si inntil nærmeste vegg. Og dermed tatt ut av spillet. Men det gikk unna, gitt! Vi ble nesten litt imponert selv av vår egen effektivitet.

Vi ble akkurat ferdig i tide til å rekke flyets ankomst. Presis klokken 1255 kjørte vi parallelt med flyplasstripen og Boeing’en som kom inn for landing. Nesten i samme fart som Boeing’en!

Ved hjemkomsten til leiligheten mottok vi ros for hvor flott og rent det var overalt. Fruen ga uttrykk for at her var det ikke problem med å reise bort et par dager.

Vi, på vår side, sendte en takknemlig tanke til curlinglandslaget som hadde lært oss betydningen av hurtig kosting. Og priste oss lykkelig over at hun ikke kom hjem dagen før. Nå kanhende hun gjør det om igjen. Forhåpentligvis mens et annet større idrettsarrangement blir sendt på TV. Gressenkemannslivet er slett ikke å forakte noen dager. Hvis man bare rekker å curle gulvene før hun kommer hjem!

Reklamer

2 kommentarer »

 1. Selv om jeg nesten aldri frekventerer VGBloggeriet nå om dagen, og enda sjeldnere dypdykker i blogger jeg ikke kjenner, kunne jeg ikke la være å ta en tur hit.
  «Formedelst» er et undervurdert ord. Jeg simpelthen elsker det!

  Flott lesning for øvrig også!

  Vi elsker morsomme ord selv. Og prøver så godt vi kan å benytte noen når vi kommer på det. Hyggelig å høre at det finnes noen der ute som har sans for språket og gode gamle ord. Vi prøver å skrive for at det skal være morsomt eller interessant å lese. Helst begge deler. Takk for ros. 😉

  Millenblogg.

  Kommentar av JaSol_Spania — februar 25, 2010 @ 14:48 | Svar

 2. Fornøyelig. Joda, det kan absolutt ha sin sjarm med litt gressenkemannsliv fra tid til annen. Og da kan det fort bli både tomgods og annet avfall. Men du er tydeligvis en effektiv herre, og vi går ut fra at alt var fullstendig blåst og grønnsæbeduftende da fruen atter en gang kunne tre inn i heimen… 🙂

  Joda, lukten er halve moroa, sa jenta…. og slapp en vind! Eller som man sier på Blue Oyster Bar: «Love is in the air!»

  Men her var det blåst i alle kroker da hun kom hjem. Og ganske riktig grønsæbelukt. Vi berget denne gangen også. Takk for kommentar. 😉
  Millenblogg

  Kommentar av Dag Eigil — februar 25, 2010 @ 20:29 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: