millenblogg

november 3, 2010

Den beste PC'en i værda…

Filed under: Som dagene går,Teknologi — millenblogg @ 20:51
Tags: , , ,

Den beste PC’en i værda

er den som jeg har nå.

Ja, du skulle bare prøve,

hvis ikke skjermen den ble blå!

Ser du et slikt bilde på PC’n din, ligger du tynt an!

Slik kan det også sies med en omskrivning av Vidar Sandbecks vise om bilen sin. Den med motor’n som ikke ville gå. Det er nesten det samme her nå.

Vi gikk til anskaffelse av ny PC her i vår. En skikkelig tungvekter skulle det være. I følge reklamen. En stasjonær HP maskin med Intel core i7 , 2,67 GHz prosessor, 6 Gb RAM og 1 Tb disk. Windows 7 ferdig installert. Skulle være bra greier, sa de som mente å ha greie på det.

Jomen, sa vi smør. Etter fjorten dager gikk disken heden og lot seg ikke vekke til live. HP besvarte garantiforpliktelsen med å sende meg en ny harddisk. Som de mente vi skulle montere selv. Akkurat det greide vi, man fikk allikevel ikke liv i den etterpå. Gjenopprettings-CD-ene som fulgte med fra HP manglet en vesentlig CD. Noe som tok lang tid før vi fikk support hos HP til å forstå.

I mellomtiden gikk vi lei og leverte maskinen inn til en lokal PC reparatør, AR Data,  som fikk disken oppe og gå. Imidlertid måtte vi kjøpe en ny versjon av Windows. I tillegg til å betale for arbeidet de hadde utført. Vel hjemme oppdaget vi at disken på 1 Tb nå bare var blitt til 50 Gb! Tilbake med maskinen for å motta beklagelse av at de hadde glemt å formattere disken slik at vi fikk partisjoner som dekket alle 1000 Gb (1 Tb) som vitterlig befant seg der.

Vel hjemme igjen har vi brukt PC’en i noen måneder nå. Men har slitt med å få Windows Live Mail til å fungere. For vi kunne ikke benytte Window Mail lengre. Den var ikke å oppdrive sammen med Windows 7 operativsystem. Nei, Live Mail måtte det være! I fjorten dager har vi strevd med å få Live Mail til å fungere. Ingen nyttig hjelp å få hos Microsoft Support. Så vi kontaktet vår internettleverandør, Telenor, for hjelp. Og det fikk vi. Ganske effektivt. De tok kontroll over maskinen vår via nett og installerte Mozilla Thunderbird som e-post program. Og det funket fra første stund!

Men nå kommer vi til rosinen i pølsa. I løpet av tiden som har gått siden vi installerte ny harddisk på maskinen, har vi fra tid til annen opplevd å få blåskjerm, eller bluescreen som de kaller det på nynorsk. Til å begynne med ganske lenge mellom hver gang, men i den senere tid oftere. Gjerne et par ganger om dagen. Skjermen blir da blå og programmene stopper å kjøre, mus og tastatur virker ikke lengre. Det blir å slå av strømmen og restarte maskinen fra grunnen av. Dette kan være irriterende når man surfer på nett, men helt frustrerende når man arbeider på maskinen ved å skrive inn tekst som ikke blir lagret fordi maskinen låser seg!

Så vi har bestemt oss nå. Med de dårlige erfaringer vi har både fra HP og Microsoft og deres support, kommer vi ikke til å kontakte dem noe mer, men vil nå levere maskinen inn til et herværende PC-firma som har god kompetanse, ADCom Data. Vi har gode erfaringer med dette firmaet tidligere. Så det skal bli spennende å se om de fikser denne biffen.

Bluescreen! Fyttirakkern, en problemstilling på PC som hører DOS-verdenen til. Minst 25 år siden den slags problemstilling var aktuell. Men nå altså med en av de råeste og dyreste PC’er fra HP….

I mellomtiden får vi gjøre som Øistein Sunde og skrive et analogt brev. På papir. Den digitale verden er noe oppskrytt!  😉

Reklamer

1 kommentar »

  1. kjøp deg en MacBook så slipper du dette problemet!

    Hei Arnegutt!
    Forslaget er tatt til vurdering! Men vi er litt skeptiske. Fordi vi forbinder Mac med kvinnfolk, femininine reklamebyråfolk og det som verre er! Som du ser, legger vi saklige argumenter til grunn for våre valg. 😉

    Millenblogg.

    Kommentar av arnegutt — november 4, 2010 @ 09:05 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: