millenblogg

desember 26, 2010

Stjernene som forsvant

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 12:26

«Elvis has left the building», ble det sagt til fansen som utålmodig ventet utenfor konsertlokalet for å få et glimt av sitt store idol etter en opptreden. Ja, stjerner kommer og stjerner går. Noen ganger forsvinner de bare midlertidig, for så å dukke opp igjen i avskjedsforestilling etter avskjedsforestilling. Her hjemme kjenner vi fenomenet fra AHA, Kjell Bekkelund, Dizzie Tunes  og sikkert mange flere.

Nå har imidlertid enda flere stjerner forsvunnet uten at vi vet om eller når de vil dukke opp igjen.

We want the stars back!

We want the stars back!

Det gjelder stjernene i VGBlogg. Nærmere bestemt lesernes anledning til å vurdere den enkelte bloggartikkel ved å gi karakter til den. Ganske enkelt ved å klikke på det antall stjerner man syntes artikkelen var verd.På denne måten fikk leserne si hva de syntes, og ikke minst artikkelforfatterne fikk en tilbakemelding om lesernes mening. Noen særlig presis evaluering var det ikke. For man kunne ikke vite om det var formen eller innholdet man fikk sine stjerner for. Men uansett var det i hvert fall  for denne bloggforfatteren og kanskje mange andre, en grei og på mange måter nyttig tilbakemelding. Som kunne stimulere til ny skriving.

Men nå har «teamet som står bak VGBlogg» bestemt at stjernene skal bort. Det fremgår av den noe kryptiske meldingen øverst på redigeringssiden. Hvor det hevdes at de, altså stjernene, «var laget feil» og bidro til at hele VGB gikk tregt.

Vanligvis vil folk flest som oppdager noe som er feil, enten reparere feilen eller finne en ny metode for å beholde en funksjon som de er blitt vant til. For eksempel hvis bilens motor får en feil, fjerner man ikke motoren og lar det bli med det. Bilen blir liksom ikke helt den samme uten motor!

Men det virker som om «teamet bak VGBlogg» tror det.

Kort sagt: Se til å  få stjernene tilbake på plass igjen, så fort som overhodet mulig! Å unnlate det vil være å blottstille sin egen inkompetanse for tusenvis av lesere og forfattere. Det dreier seg tross alt kun om programmering.

Reklamer

5 kommentarer »

 1. Jeg savner ikke stjernene i det hele tatt jeg. Mye bedre at folk kommenterer enn at det er noen stjerner i sikte. Og VGB har ikke vært så rask og knirkefri siden før omlegging til WP – og slik vil jeg heller ha det 🙂

  Hei Lenesim. Takk for kommentar. Ja, hvis folk flest hadde giddet å skrive ne kommentar. Svært mange gidder ikke mer enn å foreta et raskt klikk på stjernene. Og da synes jeg det er bedre enn ingenting.
  Ha for øvrig en koselig romjul! 😉
  Millenblogg

  Kommentar av Lenesim — desember 26, 2010 @ 13:59 | Svar

 2. hei der…

  så lenge denne funksjonen bidrar til problemer på VGB – så la de stjernene være

  bruk heller kommentarfeltet om du mener og vil si noe…..

  Kommentar av btidag — desember 26, 2010 @ 14:53 | Svar

 3. Hei
  Enig med deg! Jeg savner stjernene – ikke minst for at man i alle fall kunne se at noen hadde kikket innom. Mange legger ikke igjen kommentarer, det så man jo godt på antall stjerner kontra tilbakemeldinger.. Jeg føler at jeg på mange måter skriver for meg selv bare nå.. Lite inspirerende. Hilsen floffe

  Kommentar av floffeloffe2 — desember 26, 2010 @ 16:22 | Svar

 4. Den funksjonen stjernene hadde i at de fikk noe i anbefalt ruta, den likte jeg. Det ga også et godt innlegg muligheten til å «leve» litt lengre enn den tiden det ok fra topp til bunn på forsiden. Så jo, jeg savner stjernene. Jeg fant flere gode innlegg på den måten.
  En annen tin som jeg synes er irriterende, er at om jeg titter på de nyeste innleggeen på bloggforsiden, så kan jeg ikke se tidligere/eldre/flere innlegg. Altså innlegg som ble lagt ut i går f.eks. For trykker jeg, så kommer bare innlegg fra 6 desember opp. Og det er jo en stund siden 6 dersember!!! At ikke VGB har klart å ordne opp i dette, det skjønner jeg bare ikke…

  Ved å fjerne stjernene og ved å ikke fikse det slik at vi kan se flere «nye» innlegg enn bare de første på selve forsiden, så får et innlegg veldig kort «levetid». Og det er synd. Alle kan ikke sitte på bloggen til enhver tid, og går dermed glipp av mange flotte og interessante innlegg.

  Kommentar av Busybodygirl/BBG — desember 26, 2010 @ 19:14 | Svar

 5. Vi synes i grunnen at VGB går tregt i aften også. Så da, så. Og ja, vi savner stjernene. I mellomtiden får vi heller gi uttrykk for hvorvidt vi liker det vi leser på verbalt vis. Godt nyttår, foresten, og takk for det gamla! 🙂

  Heisann!
  Takk det samme.
  «Per aspera ad astra», sto det på Marlboropakningen i gamle dager. Det betydde vissnok «gjennom kamp mot stjernene». Vi får kjempe og håpe at vi når stjernene til slutt… 😉
  Millenblogg.

  Kommentar av Dag Eigil — januar 8, 2011 @ 21:21 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: