millenblogg

april 1, 2011

1. april

Filed under: Filosofi,Som dagene går — millenblogg @ 11:09
Tags: , , , ,

Vi har lest papirutgaven av den lokale blekka Tidens Krav, nettutgavene av Aftenposten og VG og mener å ha funnet deres aprilspøker. Det var ikke lett. Ikke fordi det var så lite utrolig å finne. Nei, snarere tvert i mot. Det meste vi fant var utrolig. Problemet ble å sortere alt det utrolige som allikevel var sant fra det som var ren og skjær diktning.

Det er en øvelse vi trener på til daglig. For jamen er det mye utrolig som skjer. Utrolig i den forstand at menneskene finner på mye rart. Som de burde ha latt være. Det gjelder både hvermannsen og de vi har satt til å styre på våre vegne, politikerne. Eller de som har satt seg selv til å styre, prestene og despotene.  Og det er like utrolig hvor mye tullprat folk kan lire av seg for å forklare hva de har gjort, eventuelt latt være å gjøre, men som de burde ha gjort. Hvis de hadde tenk litt lengre enn nesa rakk.

Skulle vi selv ha benyttet neselengden som mål på hvor langt det var fornuftig å tenke, er vi redd for at det kunne bli ganske korttenkt det meste!

Antageligvis har vår oppfatning av andres tenkeevne noe med alderen å gjøre. Vår alder. For vi tar oss selv stadig oftere i å tenke som salige tante Signe: «Æ trur de e sist i vælas ti’ !»

Nå tror vi ikke egentlig at vi står overfor verdens undergang med det første. Det er antageligvis noen millioner år til det vil skje. Så i mellomtiden får vi gjøre som best vi kan for å skille mellom skitt og kanel i det som blir presentert i massemedia. Hver dag. Det er krevende nok!

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: