millenblogg

april 12, 2011

Om å skjære av seg hodet

Filed under: Politikk — millenblogg @ 09:51
Tags: , ,

Det er forskjell på å barbere seg og å skjære av seg hodet, sies det i et gammelt ordtak. Det er ment å skulle uttrykke det tåpelige ved å overdrive virkemidlene ved et tiltak.

Vi er redde for at det er nettopp det Arbeiderpartiet nå vil gjøre med pelsdyrnæringen i sitt famøse landsmøtevedtak om å arbeide for å nedlegge hele næringen.

Etter å ha observert noen tilfeller av dyremishandling hos enkelte av næringens aktører, har enkelte representanter på Arbeiderpartiets landsmøte greid å få flertall for sitt forslag. Etter vår vurdering må dette være en arbeidsulykke på grunn av dårlig politisk håndverk på landsmøtet.

Vi betviler ikke at det har forekommet brudd på gjeldende regelverk hos enkelte pelsdyrfarmere. Etter vår mening bør slike brudd oppdages tidligere gjennom uanmeldte kontroller, politianmeldes og eventuelt straffes på samme måte som alle andre lovbrudd. Nesten like skyldige i lovbruddene som pelsdyroppdretterne selv, må man kunne si at tilsynsmyndigheten må ha opptrådt. Med varslede tilsyn som ett av kontrollvirkemidlene. Varslede tilsyn!  Og hva med tilsynshyppigheten? Og reaksjonene etterpå?

Vi er klar over at det er oppdretteren selv som har ansvaret og ikke tilsynsmyndigheten. Men det er ingen som foreslår nedleggelse av tilsynsmyndigheten av den grunn. Tvert i mot. De fleste ønsker seg en styrket tilsynsmyndighet. På samme måten må det gjelde for næringen. Vi ønsker oss en næring som blir bedre enn den har vært. Ikke nedlagt.

Hvis en skulle anvende samme tankegangen på for eksempel fiskeoppdrettsnæringen, ville man ha funnet tilstrekkelig bevis på at ikke alt er som det skal være der heller og derfor gått inn for å legge den ned. Hvilket Oddekalv  i Miljøvernforbundet er i ferd med å dokumentere. Vi hører ikke et pip om nedleggelse av denne næringen. Man kan spørre seg hvorfor.

Uansett hvilken næring det dreier seg om, vil man kunne finne regelbrudd. Med konsekvenser for de impliserte og samfunnet for øvrig. Hva med oljevirksomheten? Har det vært på tale om å legge ned denne? Behøver man å spørre hvorfor?

I utgangspunktet er all menneskelig virksomhet forbundet med risiko for uheldige konsekvenser. En konsekvent gjennomføring av landsmøtevedtakets prinsipper skulle derfor tilsi at hele nasjonen begikk kollektivt selvmord slik at risikoen for uheldige konsekvenser opphørte totalt. Det er lett å tenke seg en slik løsning på problemene dersom man skal følge tankegangen til aksjonistene bak det famøse vedtaket. Vi har tidligere sett eksempler på slik tankegang innefor stupide religiøse sekter. Men aldri hos et ansvarlig politisk parti i Norge. I så måte er dette noe nytt. Og egentlig skremmende. Med tanke på den makt som de politiske partier kan ha i et demokrati.

Vi får håpe at partiledelsen får en bedre kontroll på landsmøtene sine i framtiden, så vi slipper slike ekstreme utslag av dårlig møteledelse.

For dette kan vel ikke være noe annet enn en arbeidsulykke. Kan det vel?

Reklamer

2 kommentarer »

 1. Vi får håpe det. Eller kanskje det er et av disse morsomme glippene som begås i den politiske verden? Men av redsel for ikke å dekke alle mulige slags innfall, anfall og utfall tar Arbeiderpartiet (som ikke lenger er Det norske)høyde for alt. Som du sier. Kollektivt selvmord burde ligge oss nær. Da får vi i alle fall ikke gjort noe galt.

  Mormor.
  Takk for tilbakemelding. Nåja, hvor morsomt det er, kommer vel an på hvilket ståsted du har. Tror neppe en pelsdyroppdretter ser det helt på samme måten. Jeg tror jeg går for en Manson-løsning fremfor en Stoltenberg ditto….
  Synes forresten litt synd på Jens som har fått i oppdrag å gjennomføre dette vedtaket.
  Millenblogg

  Kommentar av Mormor — april 12, 2011 @ 13:39 | Svar

 2. Hei igjen
  Så at jeg hadde misset litt, ja. «morsomme glippene». Intervju med en av småbrukerne som mente at da vil det bli større fraflytting og enda færre småbruk. Det som er ille, synes jeg, er at barn. som har opphav med pelsdyrnæring som yrke, blir mobbet. Voksne folk må passe munnen sin. Og politikere skal ikke gjøre en gruppe barn til mobbeofre.
  Har de satt noen tidsrammen for totalt slutt? Fikk ikke med meg det. Jeg undrer meg på hva man skal arbeide med, her i landet. Så nylig en artikkel om utdanning og jobb, hvor det ble hevdet at innen kort tid, ville det ikke bli bruk for ufaglært arbeidskraft. Jasså?
  Men flere stønadmottakere og papirflyttere, det vil de ha.
  Stakkars og hjelpe og trøstes oss.

  Mormor.
  Jeg skal i hvert fall holde det gående med hortikultur her inne på hytta. Høner har jeg sluttet med. I god tid før Arbeiderpartiet forbyr også den slags!
  Millenblogg

  Kommentar av Mormor — april 13, 2011 @ 12:39 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: