millenblogg

april 18, 2011

Uten klister og appelsin

Filed under: Filosofi,Som dagene går — millenblogg @ 09:52
Tags: , ,

Klister og appelsin hørte liksom til påskestemningen tidligere. Klister for å få skiene til å sitte i motbakkene inne i Osmarka. Og appelsin til å få klisteret av fingrene igjen etterpå.

Appelsin

Appelsin

Vi liker definitivt ikke klister på fingrene. Hverken i den ene eller annen betydning. Appelsinskall var et probat middel til rengjøring av klister, minnes vi. Og så smakte appelsinbåtene godt også, da vi var kommet oss til topps ved Trollvatnet og kunne nyte varmen fra sola etter at vi hadde gravd oss inn i snøfonna.

Den andre betydningen av «klister på fingrene», kan neppe kureres med appelsinskall. For her er det snakk om å forsyne seg med midler som ikke tilkommer en. Tyveri eller underslag, med andre ord.

Hva som skal til for å fjerne dette «klisteret», vet vi ikke. Men det har vel noe med moral å gjøre, tror vi. Det var derfor interessant å lese om 19 år gamle Rikke fra Danmark som fant 11.000 og leverte pengene tilbake til eieren. Egentlig merkelig at noe slikt skal bli et avisoppslag. For det burde jo være den naturligste sak i verden i levere tilbake penger som ikke tilhører en. Og det motsatte burde ha vært sensasjonen. Men slik er det da altså ikke. Derfor er det også interessant å lese publikums reaksjoner i form av leserkommentarer til avisartikkelen. I følge en uhøytidelig spørreundersøkelse i denne sammenheng, viser det seg at hver tredje leser som har deltatt i undersøkelsen er villig til å beholde pengene selv…

Vi får heller glede oss over at så mange som to av tre ville ha levert pengene tilbake.

Slik er det med klister på fingrene. Man blir klissete av det. Det hefter noe ved en.

Dette er tanker som dukker opp mens vi sitter her ved skrivebordet før påske og strever med å levere korrekt selvangivelse. Vi forsøker så godt vi kan å unngå klister på fingrene i denne forbindelse. Rett skal være rett. Også når det gjelder vårt egne beskjedne bidrag til felleskassen. Men vi må innrømme at det ikke er lett å holde fingrene rene nå vi oppdager at skattemyndighetene har økt verditaksten på vår ringe eiendom med  23% etter de nye takseringsreglene. På grunnlag av vår egen samvittighetsfulle oppmåling og innlevering i fjor. Det virker som om det er skattemyndighetene som har fått klister på fingrene her.

Spørsmålet blir da: Skal vi gjøre som «alle andre», skattemyndighetene inkludert, eller skal vi gjøre det vi vet er korrekt?

Og mens vi spekulerer på det, kan vi jo ta oss en påskeappelsin og gjøre som Pontius Pilatus og toe våre hender. Med appelsinskall!

Reklamer

3 kommentarer »

 1. Når det gjelder vår kjære stat og våre myndigheter har de virkelig klister på fingrene.
  Skal man le eller gråte?

  Jeg har valgt å klistre et smil om munnen! 😉
  Millenblogg

  Kommentar av Mormor — april 27, 2011 @ 11:14 | Svar

 2. Like så greit 🙂

  Kommentar av Mormor — april 28, 2011 @ 07:12 | Svar

 3. Hmmmm…kanskje du burde tatt turen over til bloghog.no, du også? Det er etterhånden en veldig bra gjeng med gode bloggere som har lagt seg til med blogg der.

  Ha en ellers fin maidag…tralalala… 😀

  Kommentar av Dag Eigil — mai 4, 2011 @ 11:20 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: