millenblogg

oktober 19, 2011

Bruk av blinklys

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 09:44
Tags:

Vi har vært inne på temaet ved en tidligere anledning på denne bloggen. Nemlig bruk av blinklys, eller mer presist, manglende sådan.

File:Turnsignals On.jpg

Blinklys

File:Brinker indicator.jpg

Blinklysindikator på dashbordet

Det er rett og slett utrolig mange bilister som enten lar være å bruke blinklys i trafikken, eller bruker blinklys feil. Og som dermed bidrar til en tregere trafikkavvikling enn nødvendig. Det ser ut som om mange bilister ikke er i stand til å forstå at de er sammen med flere ute i trafikken. Og at det er til god hjelp for de andre å gi signal om hvorhen de selv har til hensikt å svinge. Slik at de andre kan posisjonere seg og smette inn i trafikken på en farefri og effektiv måte. Til fordel for alle. Og så har vi de typene som blinker. Etter at de har begynt å svinge. Hva disse typene forsøker å signalisere, er vi i tvil om. Når blinken kommer på, har de allerede foretatt en svingemanøver. Slik at vi andre ser jo  hvilken vei bilen faktisk  svinger. Og behøver ikke noe blinklys for å fortelle oss det. Til hjelp for begge disse kategoriene, har vi lagt ved dette blogginnlegget to bilder som viser henholdsvis et blinklys utvendig på en bil og et bilde av eksempler på indikatorlamper som skal lyse når blinken brukes. . Hvis de ikke vet hvordan de skal få tent blinklyset, bør de levere inn sertifikatet sitt snarest og be om å få igjen skolepengene til kjøreskolen! For de spesielt interesserte,  har vi lagt ved en link her som utdyper emnet ytterligere. Ha en blinkende god dag, alle sammen! 😉 .

Reklamer

1 kommentar »

  1. På de fleste nye biler er blinklys ekstrautstyr, i følge mitt alter ego Mormor, hun skrev om dette fenomenet for en tid tilbake.
    Jeg begynner å tro henne.

    Ha en retningsgivende dag 🙂

    Kommentar av mormor — oktober 19, 2011 @ 16:14 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: