millenblogg

november 24, 2011

Trekkfugl

Filed under: Filosofi,Som dagene går — millenblogg @ 21:09

Svarttrostparet på hytta og vi har byttet roller. Mens svarttrosten vanligvis trekker sydover til varmere egne om vinteren, er den svarttrosten vi kjenner blitt fast gjest om vinteren inne på eiendommen hvor vi har vår beskjedne fritidseiendom like utenfor Kristiansund. Der har den vært hver vinter de siste 5-6 årene. Og levd vinteren gjennom på bær fra mispelen i området, samt rause porsjoner med fuglefrø vi selv har plassert ut i foringsstasjoner der inne.

File:1859-Martinique.web.jpgDet merkverdige er, at dette har gjentatt seg hver vinter helt siden vi selv har begynt å dra sydover til Kanariholmene en snartur før jul. For 5-6 år siden. Vi har, etter mange års betenkningstid funnet det opportunt å forlate Norge i adventstiden. Til fordel for sol og varme og de derved forbundne aktiviteter på Gran Canaria. Det vil si bading i deilig varmt Atlanterhavsvann, turer i fjellet og bare å sitte på terassen med en gintonic og nyte solnedgangen. Men aller best synes vi det er å våkne opp hver morgen til de første solstråler som skinner på soveromsvinduet klokken kvart over åtte. Stå opp, ta en dusj, koke kaffe  og barbere seg. For deretter å gå ut på terassen og hoppe i bassenget. Etter en fem minutters rolig svømming der, gå inn og hente kaffen, ta den med ut på terassen og nyte den der sammen med fruen som også har stått opp og gjort seg klar til å møte dagen. I palmene like ved ser vi resten av familien til han som ble igjen der hjemme. Svarttrost som sitter oppe i palmekronen og synger så vakkert som bare den kan. Det kaller vi starten på en god dag.

Og så tenker vi på han som ble igjen der hjemme. Svarttrosten som sitter forhutlet inne i buskfuruene på hytta. I temperaturer som passer bedre for pingviner. Men i fjor fikk han overtalt ei lita svarttrostfrøken til å overvintre sammen med seg. Så da ble det liksom litt hyggeligere der nede i buskfurua. Selv om det kunne være kaldt nok i januar. Da sola så vidt snek seg over Gjemnesaksla i det fjerne. Man er jo et par. Og har mye å snakke om. For eksempel om hvor det ble av ungene de nettopp har klekket ut og fødd opp i løpet av sommeren. De forsvant visst fra reiret og dro ut i den store verden.

Så sånn sitter vi da på hver vår kant av kloden og snakker med våre respektive om de samme tingene. Svarttrosten i buskfurua og vi selv under palmene på Gran Canaria.

Nei, vi får vist slutte av her og gå og pakke ferdig kofferten. For i morgen drar vi. Og kommer ikke tilbake igjen før julaften. Da må vi være hjemme, fordi noen av våre egne trostunger skal være sammen med oss i julen. Det er det mange år siden vi har opplevd. Men vi ser ikke bort fra at det kan bli en rask tur nedover igjen utpå nyåret. Svarttrosten på hytta får ha oss unnskyldt, vi fortrekker sol og varme fremfor kulde og snø!

Ha en god jul!

Lytt til denne:  Bye Bye Blackbird

Reklamer

1 kommentar »

 1. Tror dere har det bra, både dere under palmene og svarttrosten i buskfurua

  Anne Mari
  Joda, vi har det bra, alle sammen. Kom hjem nå i kveld etter en tre ukers ferie på Gran Canaria. Sommertemperturer dag og natt, dvs. over 24 grader om dagen og rundt 20 om natten. Det var deilig å sitte på terassen etter at solen gikk ned og titte opp mot tropehimmelen med stjernebildet Orion i zenit mens isen smeltet sakte i gintonicen. Tidlig opp om morgenen og en times spasertur før morgenbadet i bassenget, en dusj og frokost med nytrukket kaffe. Ferske rundstykker og dagens VG levert på døra hver dag!
  Skal bare forberede jul hjemme i Kristiansund nå. Etter mange år med julefeiring hos barn og barnebarn. De har nå bevist at de kan lage jul for egen familie, så nå skal de få lov til å komme hjem og «plage» oss for en gangs skyld. Vi gleder oss til det.
  Og du kan glede deg til pensjonisttilværelsen.

  Millenblogg

  PS. Vi møtte svarttrosten på Gran Canaria denne gangen også. Oppe i Palmitos Park hvor den overgikk alle andre tropiske slektninger i sangglede!

  Kommentar av anne mari — november 25, 2011 @ 13:46 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: