millenblogg

desember 22, 2011

Godt nytt år?

Filed under: Politikk — millenblogg @ 14:15

Bare to dager igjen til juleaften og vi sitter på kontoret og filosoferer over tilstanden. Ikke vår egen, men den generelle tilstanden på vår lille klode. Da er det vi kommer i tanker om nyttårsønsket vi alle sprer rundt oss i disse juletider: Godt nytt år!, sier vi til hverandre og haster videre.

Men blir det virkelig et godt, nytt år i 2012?

Ikke for Nord-Koreanerne, i hvert fall. Som fortsatt må finne seg i å leve i et av verdens mest undertrykkende diktaturer etter at deres «Store leder» er gått bort og sannsynligvis blir erstattet av hans sønn. Slik hans far kom til makten. Altså tredje generasjon med diktatorer som tar over. Og fortsetter med undertrykkingen av sine egne landsmenn. Med sult og mangel på menneskerettigheter i en slik grad vi i Vesten kan ha problemer med å forestille oss. Det blir neppe noe godt, nytt år for Nord-Koreanerne.

Hva med befolkningen i Afganistan, Albania, Algerie, Angola, Armenia, Azerbadjan, Bahrain, Bangladesh, Benin, Burkina Faso, Burundi,  Cambodsja, Cameroon, Den sentralafrikanske Republikk, Chad, Kina, Colombia, Republikken Congo, Den Demokratiske republikk Congo, Cuba, Den Dominikanske republikk, Equador, Egypt, Ekvatorial Guinea, Elfenbenskysten, Eritrea, Etiopia, Fiji, Gambia, Georgia, Ghana, Guatemala, Guinea, Guinea-Bissau, Haiti, Honduras, Hviterussland, India, Indonesia, Iran, Irak, Jordan, Kazakstan, Kirgistan, Laos, Liberia, Libya, Madagaskar, Malaysia, Mauritania, Mexico, Moldova, Marocco/Vest Sahara, Mozambique, Myanmar, Niger, Nigeria, Pakistan, Palestina, Papua Ny Guinea, Paraguay, Philippinene, Quatar, Russland, Ruanda, Saudi Arabia, Senegal, Somalia, Sør Afrika, Sri Lanka, Sudan, Syria, Tadsjikistan, Timor, Tunis, Tyrkia, Turkmenistan, Uganda, Ukraina, Forente Arabiske Emirater, Uzbekistan, Viet Nam, Jemen og Zimbabwe?

Bare for å ha nevnt noen av de landene som står på Amnesty Internationals liste over land som bryter menneskerettighetene. Hele rapporten, med Amnestys beskrivelse av menneskerettighetsbrudd, land for land, kan du finne her. Les den og finn ut hva som foregår utenfor husveggen din!

Og da har vi ikke nevnt de steder som er rammet av naturkatastrofer, sult og fattigdom. For ikke å snakke om våre nærmeste naboer i Europa som lider og kommer til å lide mer under den pågående europeiske økonomiske krisen.

Godt nytt år?

Vi får håpe det!

Var det noen som nevnte smørmangel?

Reklamer

1 kommentar »

 1. Ikke et eneste ord………..
  Vi får ønske verdens befolkning et bedre år i 2012 og ta tak i det hver enkelt av oss kan gjøre.
  Ha en god dag og et omtenksomt år 🙂

  Takk for det, og de beste ønsker til deg også!
  Millenblogg

  Kommentar av mormor — desember 26, 2011 @ 09:55 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: