millenblogg

april 13, 2012

Èn mann på dekk

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 16:19

Den ene mannen er vi. Og dekk er sommerdekk på bilen. Altså èn mann på dekk.

Vi skiftet til sommerdekk i dag. Våknet opp til blå himmel og sol. Med værmelding som lovet at dette ville vedvare utover dagen. Østlig vindtrekk og fem grader. Med andre ord, en fin dag til utendørs arbeid. Vel å merke dersom man kledde seg for det. Det ville si pelsforet kjeledress og støvler.

Først en tur til nærmeste bensinstasjon og få foretatt en såkalt diamantvask med underspyling. Og innkjøp av nødvendige kjemikalier som avfettingsvæske og felgrens. Deretter inn i bakgården med bilen, finne fram jekken fra bagasjerommet og sommerdekkene fra kjelleren. Vi har alltid beundret dekkskiftene vi har sett på TV fra Formel1 racing. Men har forlengst innsett at vi neppe noensinne kan måle oss med den hastigheten de utfører et dekkskifte med der. Derimot har vi satt oss som mål å forbedre den personlige rekord fra gang til gang.

I høst, da vi skiftet til vinterdekk, brukte vi 28 minutter på selve dekkskiftet. Inklusiv henting av dekkene fra kjelleren. Rens og vask regnes ikke med. I dag brukte vi 24 minutter. En klar forbedring! Altså har erfaringen bidratt mer positivt enn det fysiske forfallet (på oss selv) har bidratt negativt. Det er vi fornøyd med.

Vi ble faktisk så fornøyd, at vi fikk arbeidslyst til å fortsette med høytrykksspyling av fortauet og solplassen på fremsiden av huset. Det ble å rigge seg til med høytrykkspyler, tilførselsslange og ledning. Samt bøtte, spade og piassavakost for å samle opp vinterens etterlatenskaper. Det ble som å komme fra vinter til sommer da vi forflyttet oss fra bakgården til solsiden av huset. En riktig forsommeropplevelse ble det. Solplassen ble spylt og rengjort først slik at vi fikk satt ut et kafebord og noen stoler der. Vår hustru kom ut med solsikkefrø for å fylle opp foringsautomaten i syrintreet der. Og kaffe til oss.

Deretter var det å gyve løs på fortauet. Det er utrolig hvor skittent et fortau kan bli etter en vinter. Asfaltstøv legger seg i porene i betongen og mose gror fast i enhver sprekk. Men høytrykkspyleren tar det meste. Så etter at vi hadde fjernet de siste snørester på fortauet og spylt dritten ut i rennesteinen, begynte det å se ut som om det bodde siviliserte folk her. Vi satser på at kommunens feiebil tar seg en tur forbi og tar med seg dritten som havnet i rennesteinen sammen med restene av snøen som falt i påsken.

Og atter en gang fikk vi oppleve forbipasserendes interesse for fortausrengjøring ved at vi mottok oppmuntrende nikk og kommentarer mens vi holdt på. Riktig så trivelig ble det i solen.

Og som riktig for å sette spiss på dagen, kom to av barnebarna løpende fra skolen og satte seg ned ved kafebordet for å slå av en prat med mormor og morfar. Hvilket øyeblikkelig medførte en ryggmargsrefleks hos mormor. Som gikk opp på kjøkkenet og kokte opp noen wienerpølser og kom ut med et brett med pølser, sennep, ketchup, pølsebrød og rekesalat. Det ble riktig en hyggestund både for liten og stor i solveggen denne fredagen.

Fredag den 13., my ass!

Reklamer

1 kommentar »

  1. Er det fredag den trettende i dag??? Merkelig.
    Har ikke snublet en gang 🙂
    Ha en flott kveld på fredag den trettende. 🙂

    Kommentar av mormor — april 13, 2012 @ 18:55 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: