millenblogg

september 13, 2012

Ny bolig

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 10:26

Vi vurderer å gå til innkjøp av ny bolig.

Litt merkelig, egentlig. Alderen tatt i betraktning. Både vår egen og boligens.

Illustrasjonsfoto. Fuglemating i USA

Men nå har det seg slik at det ikke er snakk om oss selv eller vår egen bolig vi vurderer å skifte ut. Men boligen, eller rettere sagt foringsautomaten til småfuglene på hytta! Den gamle foringsautomaten har nå sett sine beste dager. Og begynner nå å bære preg av tidens tann. Etter å ha gjort nytte for seg i en ti års tid. Den ble i sin tid innkjøpt fra Maxbo og hadde et utseende som en liten tømmerhytte. Med avtagbart tak for påfylling av solsikkefrø for våre små venner gjennom vinterhalvåret. Vi hadde plassert den på en staur ved hekken utenfor stuevinduet på hytta. I passende høyde så ikke nabolagets katter skulle få tak i småfuglene. Og vi hadde vedlikeholdt den med maling i samme farge som hytta. Bare for at småfuglene skulle få føle fellesskapet.  Blant oss som ikke dro sydover, men valgte å bli her vinteren gjennom. Nå skal det ikke stikkes under en stol at vi har tatt oss noen små turer sydover midt på vinteren og overlatt de små til skjebnen uten ukentlig påfylling av solsikkefrø. Men aldri uten å forvisse oss om at det var fullt lager før vi dro. Og at naboen hadde fyllt opp sine foringsautomater. Slik at vi selv ikke skulle få dårlig samvittighet mens vi satt under tropesolen på Gran Canaria.

Og det har fungert. For straks vi har kommet hjem etter våre sydenturer, har våre venner vært tilbake på foringsautomaten da den ble fyllt opp. Kjøttmeis, blåmeis, spettmeis, dompap og et par svarttroster har vært flittige

Fuglemating i Praha.

gjester. Og mer skjeldent, en flaggspett som har gitt farge til, en for årstiden vanlig, fargeløs tilværelse. Slik har våre små venner vist sitt storsinn og kommet tilbake selv etter våre troløse og egoistiske sydenturer. De har vært like lykkelige hver gang det har kommet en ny forsyning solsikkefrø i tømmerhuset. Og flokket seg rundt huset og tatt for seg av solsikkefrøene mens de har skapt liv og røre rett utenfor stuevinduet. Det har gått med noen kilo solsikkefrø gjennom årene. Men det har vært verd hver en krone vi har lagt igjen på Felleskjøpet. For vi handler stort. Ikke bare i noen lusne 5 kilos pakninger fra Plantasjen. Men skikkelige 40 kilos papirsekker. Som vi har fyllt over i en stor plastdunk med tett lokk inne i vedboden. Tett lokk formedelst de yndige små mus som har en egen evne til å lukte seg fram til alt spiselig. Men som vi ikke har aktet å holde med mat gjennom vinteren.

Imidlertid er foringsautomaten nå i en slik grad preget av tidens tann at vanlig overflatevedlikehold neppe vil berge den gjennom en vinter til. Vi er derfor nå inne i en fase med planlegging av ny foringsautomat. Skal vi satse på selvbygg? Lete etter en maken til den gamle? Eller kjøpe en av disse moderne utgavene i plast?

Vi får gå inn i en tenkeperiode og vurdere både praktiske og estetiske hensyn før vi bestemmer oss. Vi har litt tid ennå før vinteren kommer. Håper vi!

Reklamer

1 kommentar »

  1. Du har da god tid til å lage en selv Emil:)

    Hei Rolf Petter.
    Takk for hyggelig tilbakemelding. Joda, jeg har da tid nok. Og forsåvidt tro på at de ikke blir noe dårligere enn ferdighus. Spørsmålet er hva som lønner seg. Arkitekttegnet hus blir som regel dyrere! Jeg får foreta en nytte/kostnadsanalyse. 😉
    Millenblogg

    Kommentar av Rolf PLarssen — september 13, 2012 @ 12:17 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: