millenblogg

september 14, 2012

Hva er det med muslimer?

Filed under: Kultur,Religion — millenblogg @ 11:26

Nå går de av skaftet igjen. Dreper USA’s ambassadør. Sender raketter mot ambassader. Dreper uskyldige sivile. Ødelegger bygninger og herjer og brenner flagg. Og det brer seg fra land til land.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10045551

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/USA-frykter-ny-voldelig-dag-6991209.html

Denne gang på grunn av en elendig liten filmsnutt laget av en tosk som feilberegnet sitt publikum. Forrige gang var det noen vitsetegninger i en dansk avis.

Ett eller annet må det være med denne religionen som får muslimer til å miste vettet totalt. Vi er enige i at det ikke er pent gjort å fremstille deres religiøse guder og budbringere på en lite flatterende måte. Hverken som vitsetegninger i en lokalavis i et fjernt land eller som en dårlig filmsnutt distribuert på Youtube. Men så var det dette med reaksjonen i forhold til provokasjonen da. Et totalt misforhold som vi i vestlige kulturer har vanskelig for å forstå.

Nå melder nyhetsbyråene om at man frykter flere opptøyer etter fredagsbønnen. Altså først inn å be til sin gud, så deretter ut i gatene for å bedrive hærverk og drap. En adferd som er helt utenkelig i sammenheng med andre religioner. Vi kan ikke tenke oss tilsvarende adferd etter en kristen gudstjeneste, eller at jøder løper ut i gatene etter bønnen i synagogen og kreve død over alle arabere! For ikke å snakke om at hinduer skulle iverksette bombeattentat mot Gildes storfeslakterier i Norge fordi vi slakter kyr. Deres hellige dyr.

Det må være noe med religionen islam som får fram slike holdninger. Det er jo en svært totalitær religion som krever total underkastelse av sin tilhengere. Og hvor det å tenke selv er en dødssynd. Blind lydighet til presteskapet er kravet. Og religiøs styring av samfunnet med sharialover er regelen. Med straffelover som hører middelalderen til i vestlige land. Og med et kvinnesyn som fratar halvparten av befolkningen rettigheter som er nedfelt i FN’s menneskerettighetskonvensjon.

Mange flykter fra disse undertrykkende og voldelige landene. Og kommer til vesten i håp om et bedre liv. Det er forståelig. Det vi derimot ikke forstår, er at de fleste som har flyktet fra slike islamskstyrte land fortsetter å dyrke den samme religion som forårsaket forholdene de flyktet fra. Ser de virkelig ikke sammenhengen mellom religionen og samfunnsforholdene som gjorde at de måtte forlate sitt hjemland?

Mange av dem fortsetter sin primitive adferd. I landene som tok imot dem og ga dem et liv i frihet.  Man kan lure på om slike mennesker er helt hjernevasket for livstid.

En ting er i hvert fall sikkert, det kristne påbud om å snu det annet kinn til, er neppe noen smart politikk overfor fanatikere. Erfaringen viser at da får man seg en rapp over det andre også. Hvor lenge skal resten av verden finne seg i å bli trakassert av religiøse fanatikere og deres tilhengere?

Vi ser at våre tanker her ligger farlig nær opp til ideer uttrykt av personer og organisasjoner vi ikke ønsker å identifisere oss med. Og vi må presisere at vi ønsker ikke noe korstog mot andre religioner. Vi ønsker bare å få være i fred og ta vare på den sivilisasjon som vår historie har skapt gjennom flere hundre års prøving og feiling. Som har gitt oss et samfunn styrt på demokratisk vis, basert på vitenskap, rettssikkerhet og humanisme fremfor blind, ureflektert tro.

Spørsmålet er i hvilken grad vi klarer å holde vår sivilisasjon med våre idealer i hevd mot masseinnvandring av mennesker med et helt annet syn på slike grunnleggende ideer?

Vi er rett og slett bekymret for utviklingen.

Og håper at ikke dette blogginnlegget skal skape ytterligere bråk.

Reklamer

3 kommentarer »

 1. Siden det er de «vantro» som skal dø, utfører de heltegjerninger til ære for en forlengst død profet, en middelaldersk visjon og sin gud.
  Hjernevasket er vel en underdrivelse.?

  Kommentar av Mormor — september 15, 2012 @ 18:38 | Svar

 2. Bra skrevet. Foreslår at du forandre denne setningen: «Som har gitt oss et samfunn styrt på demokratisk vis, basert på vitenskap fremfor tro, rettssikkerhet og humanisme» til «Som har gitt oss et samfunn styrt på demokratisk vis, basert på vitenskap, rettssikkerhet og humanisme fremfor blind, ureflektert tro» .

  Hei Pål. Takk for kommentar.
  Du har rett. Jeg ser svakheten med min egen formulering og har tillatt meg å endre det i samsvar med ditt forslag. Takk for tipset! 😉
  Millenblogg

  Kommentar av pål — september 17, 2012 @ 18:40 | Svar

 3. Bra innlegg. Jeg deler din bekymring. Denne religionen driver massesuggesjon på linje med nasistene på 30-tallet. Fredagsbønnen er jo en anledning for de religiøse lederne til å hisse opp stemningen og jage folket ut i gatene når det er noe de er sinte på. Meninghetene hadde neppe visst noe hverken om filmen eller tegningene hadde det ikke vært for disse imamene. Men å la dem slå seg ned i Europa det er å bedrive russisk rullett.

  Takk for kommentar!
  Det ser ut for meg som om myndighetene i mange europeiske land har et blåøyd syn på virkningene av denne religionen. Det er skremmende og uforståelig for meg.
  Men det som kanskje er mest skremmende, er at den rådende politiske korrekthet ikke er villig til å diskutere problemet engang. Uten å stigmatisere de som er uenige i deres politikk som rasister. Det synes jeg ikke lover godt for våre barnebarn og deres etterkommere.
  Millenblogg

  Kommentar av Ketil Andersen — november 24, 2012 @ 20:13 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: