millenblogg

oktober 16, 2012

Fiskerimelding

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 09:21

Vi skriver den 16. oktober 2012 og nærmer oss avslutningen av årets krabbefiske. For vår del. Vi har hatt en fjorten dagers finværsperiode nå i høst som erstatning for sommeren som det aldri ble noe av. Men disse fjorten dagene med fint høstvær har vært en brukbar erstatning. Vi har tilbrakt denne tiden på hytta i Vadsteinsvika hvor vi har bedrevet en smule krabbefiskeri. Med teiner til kr. 99,0 pr. stk. fra Biltema.

Vi anskaffet 4 teiner tidlig på sommeren med håp om at finværet ville slå til senere på høsten. Hvilket det altså gjorde.  Teinene ble bundet sammen i en lenke med fem meter mellom hver. Og iltau på femten meter forsynt med en 25 centimeters blåse påført fiskerens navn og bosted. Alt etter reglene. For vi er jo en lovlydig borger. I hvert fall når det ikke koster oss noe….

Tidlig på sesongen dro vi ut på fjorden for å skaffe litt agn til teinene. Tilfeldigvis var det godt med makrell på fjorden, så vi fikk en åtte, ti stykker som vi la i fryseren rund. Og der ble de liggende til været bedret seg nå i oktober og tiden var inne for å sette teinene.

Vi hadde sett oss ut et sted hvor vi i tidligere år hadde bedrevet krabbefiske med lommelykt og hagerive fra berget. Det skulle være godt med krabbe nede i dypet der. Så når været ble slik at det bare var en fornøyelse å legge utpå, satte vi i gang. Teinene ble egnet med dypfrosset makrell saget i passende stykker med bakksag. Og satt i kveldingen på en ti – tolv meters dyp rett utenfor berghammeren og dratt igjen neste morgen.

Dette gjorde vi en fem – seks ganger, og kan nå rapportere inn en totalfangst på ca. 60 store, fine krabber denne sesongen. Etter hvert hal, tok vi teinene opp til hytta og egnet på nytt. Kokte krabbene og koset oss med rensing av krabbeklør på steinbordet utenfor hytteveggen. Det ble 13 fulle krabbeskall med fint hvitt krabbekjøtt og litt rogn på toppen. Snadder til 1. juledags frokost når resten av familien kommer hjem for å feire jul i Kristiansund.

Hele fiskeriet er blitt behørig dokumentert ved at vi var hyppig framme med mobilkameraet mens fiskeriet pågikk. Vi deler gjerne bildene med våre lesere her:

Klikk på bildene for større versjon

I dag skal vi trekke opp «Inga» og klargjøre henne for høstopplag. Vi bestilte førejulstur til Gran Canaria i forleden kveld. Og har derved noe hyggelig å se fram til dersom høststormene slår til nå!

Reklamer

2 kommentarer »

 1. Hei pappa! Så gledelig at dere har hatt så fint høstvær. Fine bilder fra hytta, mormor, Lina og ikke minst ho Inga.
  Da er det bare å telle ned for oppladning i varmere strøk. Vi gleder oss til å komme hjem og feire jul sammen med dere!

  Takk for hyggelig tilbakemelding. Du skal få to krabbeskjell for den!
  Millenpappa

  Kommentar av Millendottir — oktober 17, 2012 @ 08:56 | Svar

 2. Hei igjen, takk for en fin blogg om krabbefiske. Dette er gode tips å ta med seg til neste års sesong. Er selv heldig å få være på sjøen i egen båt i feriene på vestlandet (Askvoll).

  Takk for hyggelig tilbakemelding.
  Som du forstår av bloggartikkelen, er det første gang jeg selv prøver meg med krabbefiske. Men det blir absolutt ikke siste gang. Færingen Inga ligger klar for vårpuss når det blir mildere i været.
  Artig å høre at flere har sansen for dette gode livet. På sjøen i liten båt og drive fiske. Med snøre, stang, line, garn eller teiner. Vi opplever den samme roen og tiden for ettertanke og fred i sinnet. Ha en god sesong i 2013! 😉
  Millenblogg

  Kommentar av Knut Otterbeck — februar 26, 2013 @ 11:58 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: