millenblogg

desember 23, 2012

Trivelig førejulstid

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 14:13

Etter fjorten dager på Gran Canaria med deilig sommertemperatur, var det som vanlig litt av en overgang å komme hjem til Norge på vinteren. Flyet fra Air Europa brukte kun 5 timer og 15 minutter på å frakte oss fra sommer i Las Palmas til vinter på Molde. Hjemturen gikk på dagtid, men vi fikk ikke sett så mye underveis på grunn av tett skydekke. Først en halvtime før landing sprakk skydekket opp og vi fikk se Nordvestlandet med spisse fjell og kyststripe badende i lav vintersol under oss på babord side. Et vakkert skue.

En hurtig bagasjeutlevering og en snartur innom Taxfreebutikken før vi passerte tollkontrollen på grønt… «Nothing to declare!»

santa with his sleigh Stock Photo - 15243163Utenfor ekspedisjonsbygningen kom Time-ekspressen kort tid etterpå og tok oss med til Kristiansund. En hyggelig bussjåfør hadde skrudd opp varmeanlegget i bussen på maks. Av hensyn til oss som var vant til andre utendørstemperaturer, som han sa etter å ha ønsket oss velkommen om bord og forklart oss at bussen var utstyrt med internettilgang, kaffeautomat og toalett.

Det var bare å spenne seg fast og nyte turen gjennom rosa snølandskap i solnedgang fra Molde til Kristiansund. We where Driving_Home_For_Christmas !

Og ennå halvannen uke igjen til jul. Altså god tid til juleforberedelser og førejulskos. I år skulle vi ha stor familiejul med besøk av barn og barnebarn som er bosatt på Østlandet.  Og det beste av alt, både overnatting og selve julaften skulle i hovedsak foregå i leiligheten i det nyanskaffede huset til vår yngste datter. Bare et par hundre meter oppi gata her. Her ble det muligheter både for små og store barn til å gå husimellom og ta for seg av de fordeler som et slikt vekselbruk medfører. Felles hjelp og felles kos. Og mulighet for å trekke seg tilbake når det måtte passe. Snakk om perfekt opplegg!

Innrykket startet med at junior ankom Kristiansund på mandag. Han ble innkvartert i gjesterommet på loftet i barndomshjemmet. Men ble raskt beslaglagt av barnebarna lengre oppi gata. De hadde lenge ventet på at snillonkel skulle komme hjem. Den kuleste onkelen med sans for trylletriks og barnelek.

Etter et par dager med sterk slitasje på onkel, kom eldstedatteren med sine to barn med flyet fra Oslo. Fire søskenbarn innkvartert på barnerommene lengre opp i gata. Stor stas! Pappa kom kjørende med bil fra Oslo samme kveld og ble innkvartert på barnerommet han også! Av en eller annen grunn?

Så nå er styrkene samlet. Og har gjort unna gavekjøp og gavepakking. Juletre er kommet på plass både her og oppi gata. Og leilighetene er pyntet. Julematen er kommet i hus og drikke likeså. Det har vært besøk i Badeland og vi har sett fotballkamp på storskjerm i atelieret. Mormor har ordnet mat hver dag og vi har allerede hatt et par fellesmiddager. Sist i går ettermiddag med mormors bacalao.

I dag skal julegavene fraktes opp i gata og legges under treet der. Det blir en anseelig haug haug under treet i år, ser det ut til.

Det er noen år siden vi besøkte kirken på julaften, men kan hende det blir i år. Det virker som om junior har fått visse religiøse anfektelser, for han har ymtet frampå om kirkebesøk. Hva det kommer av, vet jeg ikke, men svigersønnen lurte på om han kan ha sett ting der oppe i skyene som vi andre ikke har fått med oss. Vår svigersønn er en mann med livlig fantasi, så han antydet at svogeren kunne ha hatt en opplevelse med det som de trodde var tåke på frontruta i ambulanseflyet han fører, allikevel viste seg å være skjegg! Enten nissens eller vår skapers. Teorien var framsatt under bacalaomiddagen etter to glass akevitt, så det er ikke godt å si!

Uansett, vi gleder oss til i morgen kveld. For vi har planer om å ta styring over gaveutdelingen. Dersom vi lykkes med det, vil den bli gjennomført i klassisk stil, iført smoking, med kaffekoppen, sukkerbiten, cognacen og sigaren på bordet ved siden av gamle morfar. Og hver enkelt gave pakkes andektig ut, studeres og kommenteres. Det blir et maratonløp.  Men vi skal stå han av! 😉

Noen bilder fra førejulsaktivitetene: (Klikk på bildene for større versjon)

Reklamer

2 kommentarer »

 1. Dette høres ut som en skikkelig fin julekveld Millen 🙂
  Selv er jeg kommet innover til mamma. Vi blir bare oss to i år. Mamma blir stresset av å ha så mange. Men vi skal kose oss vi to 🙂 Andre juledag kommer kanskje de fra Smøla. Jeg må på jobb igjen tredje juledag, så dagene flyr. Du må hilse alle, og jeg ønsker dere en fredelig julefeiring 🙂
  Stor juleklem fra meg xxx

  Takk for hyggelig hilsen.
  Hils tilbake til din mor og si at vi ønsker dere begge en riktig god og fredfylt jul!
  Millenblogg

  Kommentar av Nora Gundersen — desember 23, 2012 @ 19:33 | Svar

 2. En lykkelig jul som er i emning.
  Ha det godt og nyt: 🙂

  Kommentar av Mormor — desember 24, 2012 @ 09:18 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: