millenblogg

april 25, 2013

Er det vår vår i år?

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 12:56

Skjønt i skrivende stund er det lite som tyder på at det er noens vår overhodet. For utenfor kontorvinduet pisker regn og sludd mot glasset i frisk bris fra sydvest. Mens termometeret viser knappe fire grader pluss.

Kan vi snakke om vår da? Er våren kalenderbestemt eller værbestemt? Vi skriver faktisk den 25. april nå, og skulle således kunne forvente at telen var gått ut av jorda og at sola  så smått hadde begynt å varme opp plener og bed.

Men det er ikke samsvar mellom forventninger og realiteter.

Så vi får forholde oss til realitetene da. Tryggest slik. Og heller gjøre noen snarturer ned i kjelleren og hente opp mer bjerkaved og fyre opp både på stua og på atelieret. Og prøve å holde ut noen uker til. Før 17. mai med sol og kald nordavind!

Det ble litt av en brå overgang her forleden da vi kom fra Gran Canarias sol og varme og rett hit til sludd og blåst. Vi forlot Kanariholmene i 36 -trettiseks- grader i skyggen, og ankom Gardermoen i pluss 4.

Så nå går vi og venter på en ørliten endring i været slik at vi kan så ut noen frø i drivhuset på hytta. Tomatplanter og melon til innendørs driving gjennom sommeren, og sommerblomster til utplanting i bed.

A propos 17. mai: vi har termin som pappa den 15. mai! Det vil si at vi skal bli «pappa» til en liten buhundvalp fra Haugesund et par dager før nasjonaldagen. Vi har vært pappa tidligere også, og er det for så vidt ennå og har bedrevet barneoppdragelse med stor innlevelse. Ja noen påsto at det var preging vi holdt på med da våre egne barn var små. Vi lyktes ikke helt med det. Heldigvis, er det mange som sier. Og har for så vidt et poeng der.

Men nå kan vi prøve på nytt igjen og gleder oss til å få en liten valp som vi kan prøve ut våre pedagogiske evner på. Mens den ser på oss med beundring i blikket. Det er det lenge siden vi har opplevd.

Så det kan kanskje bli vår vår i år, allikevel?

Reklamer

1 kommentar »

  1. Til lykke med nytt farskap 🙂 Håper det medfører lite av bannskap og andre slags skap 🙂
    Ha en fin dag 🙂

    Kommentar av Mormor — april 28, 2013 @ 11:44 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: