millenblogg

juni 9, 2013

Hjelp, jeg er blitt pappa!

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 16:48

I en alder av 67 år er jeg blitt pappa! Ikke biologisk pappa riktignok, men allikevel  definitivt pappa. Med alle de forpliktelser som farskap medfører i våre dager…..

DSC_0128

Stolt nybakt pappa på vei hjem fra Karmøy lufthavn

Og det har ikke vært snakk om hverken adopsjon eller surrogatmor i denne forbindelse. Nei, saken er ganske enkelt den at vi har kjøpt oss en buhundvalp. Fra Kimura Kennel i Haugesund. En velskapt og søt, liten norsk buhundvalp. Sju uker gammel da vi hentet den hjem.

Dette er resultat av en nøye planlagt familieplanlegging, så det har ikke vært snakk om noen tilfeldig løssluppen ansvarsløshet fra vår side. Tvertimot. Vi har lenge hatt i tankene at vi måtte få oss en trofast venn som vil følge oss i tykt og tynt gjennom vår pensjonisttilværelse. En som ser beundrende opp på oss uansett hvilke stupide tanker vi gir uttrykk for eller uansett hvilke dumme ting vi gjør. Med et slikt utgangspunkt er jo da hele menneskeheten utelukket. Så vi måtte satse på en hund. Kun en hund har slike karakteregenskaper når det gjelder trofasthet og beundring av sin herre og mester. Noen vil kalle det blind kjærlighet. Selv foretrekker vi å kalle det dypere forståelse av begrepet vennskap. Det er lenge siden vi har opplevd følelsen av å bli sett beundrende opp på. Stort sett har det vært kritiske kommentarer til våre meninger om dette og hint. Rent logisk sett, helt forståelig selvfølgelig. Vi må innrømme det. Men allikevel. Buhunden er trofast til det siste, uansett!

Heisann. Det ble et par ukers opphold i bloggingen, gitt. Men nå er vi kommet ut av ammetåka og kan fortsette der vi slapp. Altså om buhundens fortreffelighet. Det har vært et par travle uker med valpen her inne på hytta. Som førstegangsvalpefar med usikkerhet og manglende kunnskap om hundepsykologi. Men vi kan vår Pavlov, og har stort sett basert oss på de enkle fakta om betinget læring og hunder. Og en masse kjærlighet og kos.

Det som har forundret oss mest i løpet av disse tre ukene med Balder, er hvor hurtig den lille kroppen har vokst og hvor snar han har vært til å lære seg den mest grunnleggende adferd for en hund som skal leve i et menneskemiljø.

Han var bare sju uker da vi overtok ham, slik at den første tiden gikk med til preging. Og det tok ikke lang tid før han akseptere oss som sjefsulven. Hvorvidt dette er en positiv  karakteristikk av oss selv vil være avhengig av ståstedet til betrakteren. Altså hvorvidt du er en hund eller en sosialdemokrat…..

Uansett, så har nå Balder lært å sitte pent, gå pent på venstre side ved kneet når vi er ute og går tur. Og å gi labb selvfølgelig! Det gjenstår å få ham til å apportere, det vil si å hente ting og bringe dem til sjefsulven og å få ham til å ligge eller sitte stille til han får kommandoen «kom». Et begrep han pr. i dag ikke skjønner betydningen av.

Vi er så heldige at vi har hytte beliggende noen minutters kjøretur fra byen. Et deilig sted med to mål hage og stor terasse inne på eiendommen. Og krattskog,  eng og badestrand like nedenfor hytta. Med andre ord et eldorado for både mennesker og hunder.

De to første ukene hadde vi tropisk vær med temperaturer godt over tjue grader her på Nordvestlandet. Slik at det ble mye søking etter skygge og late dager. Den siste uken har det regnet. Men med temperaturer rundt en tolv grader og et ypperlig vær for utforsking av krattskogen og stranda. Til å begynne med i stram line, men etter hvert med litt friere tøyler og i striregnet i dag, i fritt løpp gjennom skogen. Trim for både Balder og undertegnede.

Men nå er det nok tekst. Bilder sier ofte mer enn ord, så her kommer noen:

Klikk på bildene for større versjon.

Reklamer

2 kommentarer »

 1. En hærlig tid med det familimedlemmet, masse fine bilder. Kos dere skikkelig

  Hei Harald.
  Takk for gode ønsker. Kanskje vi får det like godt som dere har det med Oscar?
  Millenblogg

  Kommentar av Harald Storvik — juni 9, 2013 @ 17:39 | Svar

 2. Til lykke med familieforøkelsen.
  Kos dere, mennesker og hund 🙂

  Kommentar av Mormor — august 8, 2013 @ 16:54 | Svar


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: