millenblogg

november 17, 2014

Bikkja på feriekoloni, del 2

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 19:28

Her kommer del 2 i Balder sin beskrivelse av weekendoppholdet på  Hotell Gjennomtrekk. Han har nok fått litt hjelp til å formulere tankene sine, men at tankene er Balders, kan det ikke herske noen tvil om. «Søskenbarnet» Bodil, her betegnet som «damen»,  bør egentlig begynne å skrive bøker og ikke bare daglige rapporter fra dyreverdenen! Les selv og bli overbevist:

Hei igjen «far»
Jeg hadde ikke tenkt å skrive mer i dag, men her skjer det så mye at jeg må bare si det nå mens jeg enda husker det. Jeg legger ved noen fler bilder også sånn at fortellingen min blir mer visuell.
Som du vet så kom han ene av gjestene her, LM og hentet meg fordi vi skulle på tur. Det ble ikke Breilia, men Drabo. Da vi kom opp dit så skrev vi navnene våre i boka i Stikk-ut-postkassen, så nå kommer jeg nok antakelig til å få diplom fra Rensvik Velforening. Hvor kult er ikke det? Jeg tror jeg bæsjet en gang på den turen også, men det er jeg ikke helt sikker på. Jeg bruker egentlig ikke å holde tellinga på denslags. Men jeg vet helt sikkert at jeg tissa masse! Ikke så mye om gangen, men utrolig mange ganger! Hahaha, nå er det Balder-tiss over hele Frei snart!

Når vi kom tilbake hadde damen omsider fått på seg noe annet enn den gamle, utslitte, lyseblå morgenkåpa hun har sulla rundt i halve dagen. Jeg begynte å lure på om hun hadde tenkt å gå i den resten av helga. Kokken hadde også stått opp, så da øyna jeg håpet om at det skulle vanke noen godbiter fra kjøkkenet igjen.

Mens jeg lå under spisebordet og fulgte med på hva som skjedde og hvem som kom og gikk, begynte jeg å lure på om de tar renholdet seriøst her på hotellet. Jeg hørte nemlig at kokken sa «det er vel ikke noe vits i å vaske gulvene før hunden har dratt igjen». Hæ? Dratt?? Jeg har da akkurat kommet?!? Jeg hadde ingen planer om å dra noe sted på lenge, det må de bare ikke tro! Men så, skjønner du, hørte jeg noen rare lyder. Det hørtes ut som katteklør mot trappetrinn. Helvete – var pelsdotten inne igjen? Jeg tok sats og rev med meg et par stoler i farten. Heldigvis satt damen like ved siden av, så hun grep fatt i stolene før de danset bortetter stuegulvet, men siden klørne mine også lager samme klakkelyd mot gulvet så skjønte kattekreket at det truet en viss fare rundt hjørnet.
Akkurat idet vi møttes rakk jeg å memorere en lett omskrevet setning fra Peer Gynt; «katt fra oven, hund fra bunnen, stangedes i samme stunden!» Jeg var mer enn klar for endelig å få satt en støkk i skinnfellen av en katt, men tror du ikke den bare ble stående der da? Den hadde en rar fasong med kul på ryggen og en hale fyldigere enn den fineste revestola, og den så direkte forbanna ut! Jeg ble så paff at jeg bare ble stående og måpe! Jeg tror kanskje jeg kom i skade for å logre bittelitt med halen også. Der ble vi begge stående, spent på neste trekk. Jeg hadde ikke tenkt å fire en tomme, men det tror jeg ikke katta hadde heller. Vi sto sånn lenge, og LM var kjapt framme med fotoapparatet og tok bilde av oss. Da tenkte jeg at her er det best å holde maska, i alle fall til fotograferingen var over. Hadde ikke LM kommet og tatt tak i halsbåndet mitt sånn at kokken kunne lempe kattjækel’n på dør, hadde vi nok stått sånn enda. Jaja, den kampen endte uavgjort, og nå etterpå har jeg tenkt endel på at katta og jeg kanskje kunne blitt venner på sikt. Vi får se hva som skjer neste gang vi møtes. Jeg har ikke helt bestemt meg…

Mens LM og jeg var på Drabo hadde damen vært ute og handlet. Jeg vet ikke helt hva kokken gjorde, men tv’n sto på når vi kom tilbake så han hadde nok sett sitt snitt til å ta et «friminutt». Du aner ikke hvor mye damen maser på ham! Jeg synes nesten litt synd på’n. Det er akkurat sånn som «mor» gnåler på deg når du egentlig bare vil være i fred.

Jeg var veldig spent på hva damen hadde handlet, og jeg ble litt bekymret da jeg forsto at det var hun som skulle lage middagen. Hadde kokken fått fyken mens vi var borte? Det skjønte jeg ingenting av, for ingen kan komme og påstå at han ikke kan sakene sine! Men skitt au – jeg skulle gi henne en sjanse. Jeg vet fortsatt ikke hvilken rolle hun har her, annet enn overkikkador, men for alt jeg visste kunne det vel hende at hun også behersket kokekunsten. Etterhvert spredte det seg en lukt ute på kjøkkenet som jeg ikke hadde kjent før, så jeg fant det best å trekke inn på stua for å se på tv sammen med den oppsagte kokken og LM heller. Det luktet ikke som noe jeg hadde lyst til å spise, og dessuten var jeg fortsatt litt mett etter all kattematen jeg hadde stjålet. Jeg hørte at folkene sa at det var gyros i emning, men jeg vet som sagt ikke hva det er. Etter en stund kom damen og sa at maten var servert så jeg fant det lurest å bare møte opp – i tilfelle! Jeg inntok en usynlig liggestilling under bordet så lenge. Jeg hørte at de slafset og gasset seg over hodet på meg, men jeg lot som om jeg ikke brydde meg.

Å nei! Jeg glemte å fortelle at før LM og jeg dro på tur så kom Kermit innom en tur igjen. Han var så glad fordi laget hans hadde vunnet begge kampene sine hittil på fotballcupen. Han var full av deilig salt svette, og jeg gjorde mitt beste for å slikke ham ren. Han ble veldig glad for å se meg, så jeg er ganske sikker på at han rydder plass til meg i senga si til natta igjen. Jeg gidder i alle fall ikke å ligge inne i det teite buret, uansett hva damen måtte mene!

Etter at folkene var ferdig å spise så virket det som om kokken hadde fått tilbake jobben sin. I alle fall var det han som ryddet og vasket opp. Jeg inntok plassen min en halv meter bak ham igjen. Jeg tok ikke sjansen på å skulle gå glipp av en eventuell godbit fra kjøleskapet. Damen og LM satt bare og glodde i veggen så jeg og kokken gikk for å se litt mer på tv og slappe av etterpå.

Etter en stund fikk jeg lyst til å være ute litt så jeg ble satt fast i båndet mitt på utsiden av hotellet. Det må være flere hundehotell i denne gata. I alle fall hørte jeg minst fem forskjellige bjeffelyder fra de forskjellige husene rundt her, og da måtte jeg også bjeffe litt, i det minste bare for å fortelle at jeg er her, og litt for å advare katteskinnet mot nye framstøt.
I kveldinga skulle kokken på nytt dra på jobb. Jeg lurer på hvor og hvem han skal kokkelere for når det er natt? I alle fall ville damen at hun og jeg skulle sitte på med ham et stykke for så å gå hjem igjen. Jeg sier jo ikke nei takk til lufteturer så jeg syntes at det var helt greit. Kokken parkerte ved samfunnshuset på Rensvik og damen og jeg begynte å gå tilbake. Jeg var ekstasisk, det var et hav av nye og fremmede lukter på veien. Da vi kom hjem igjen sa damen at vi hadde gått over 4 kilometer! Jeg ble ikke så veldig imponert av dét – jeg hadde jo gått minst dobbelt så langt! Som du vet så bruker jo jeg å gå fra grøftekant til grøftekant som en banksjef på julebordsfylla…

Nå jeg ligger jeg bare og sløver og venter på at Kermit skal bli ferdig på jobb og komme hjem igjen. Det er litt kjedelig her nå når bare damen er hjemme og katteskinnfellen er ute.

Og så du? Vi har øvd på noen triks. Jeg syns egentlig det er ganske teit, men jeg har blitt med bare fordi jeg får en godbit hver gang jeg gjør det damen sier at jeg skal gjøre. Herregud hun er bra dum! Jeg kan jo alt det der fra før, men det skjønner tydeligvis ikke hun!

Nå holder jeg på å sovne så nå får jeg bare avslutte her. Jeg regner med at dere er langt ute på galeien allerede, og hvis jeg ikke husker helt feil så kommer du til å få en traurig dag i morgen så jeg tror det er best om jeg bare holder en lav profil til vi sees igjen.
Nattakos fra Balder
Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: