millenblogg

oktober 16, 2015

Kul tur og sånn.

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 10:04

Ja, ja, så er vi alene igjen. Balder og jeg.

Har nettopp kjørt Kari til flyplassen og sett henne vel av gårde til Oslo. Hvor hun skal besøke barn og barnebarn. Og bli med på hytta på Skeikampen i helga. Det er meldt finvær på Østlandet til helga, så de får antageligvis ei flott helg på fjellet.

20141204_163403

Balder passer fortauet og inngangsdøra i Ramsays gate

Balder og jeg derimot blir hjemme og passer teltene. Det vil si Balder passer fortauet i Ramsays gate og holder det fritt for katter og andre hannhunder… Mennesker derimot, er hjertelig velkomne til å komme bortom og klappe og kose med ham når de må passere Ramsays gt.2. Jo mer kos og klapp han får, jo mer logrer han med krøllhalen sin. Og nå har han fått dør på hundehuset sitt, slik at villkattene i strøket ikke kan bruke huset som natteskjul mens Balder ligger inne og sover om natta. Så nå er han fornøyd etter morgenens inspeksjon av hundehuset. Ingen kattepisslukt er et godt utgangspunkt for en vellykket dag.

Kattepisslukt er ikke noe stort problem for undertegnede. Da er det verre med alt pisspratet vi kan lese i aviser og på diverse nettfora. Jeg vet at det ikke er pent å karakterisere andres meninger som pissprat, men i mange tilfeller finner jeg ikke bedre dekkende karakteristikk for dårlig begrunnede meninger fremført med den største selvsikkerhet. Og aller verst er det når både byråkrater og politikere i ledende posisjoner fremfører dem. Ingen nevnt, men heller ingen glemt. For det virker som om den slags er likelig fordelt både i hele det byråkratiske og politiske landskapet.

Sånn, da var det unnagjort!

Over til positive saker:

For eksempel været. Det er fint i øyeblikket. Sol fra lettskyet himmel og bare en lett bris fra sydvest og 11 grader. Etter en regnfull og kald sommer, fikk vi en flott høst i år. Noe som har medført en flott fargeprakt i løvskogen. Gule, oransje og røde løvtrær mellom grønne nåletrær og en høy blå himmel over, er det rene sukkertøy for øyet nå.

20151011_175040

Fra østenden av Kvernberget flyplass

Derfor kan vi ikke bli sittende for lenge på kontoret og trykke på tastaturet, men heller se til å komme oss ut og nyte den flotte naturen i finværet. En tur med Balder inn til østenden av Kvernberget flyplass kunne være passende i dag. Vi har allerede inspisert deler av den nye spaserveien der fra Byskogen-siden og likte det vi så. Da blir det å angripe området fra den motsatte siden i dag, å starte turen fra Gløsvåg-siden.

Og i tillegg til den estetiske nytelsen av været, kan vi også nyte den etiske gleden over alle de hyggelige menneskene vi vanligvis treffer når Balder er ute og lufter oss. Positive overskuddsmennesker som deler et smil og byr på seg selv. Både i forbifarten og gjennom deltakelse i ubetalt frivillighetsarbeide i lag og foreninger. Uten disse, ville hverdagen sett annerledes for de fleste av oss.

Så takk til de mange ildsjeler som står på og skaper kultur i hverdagen. Heller ikke her er noen nevnt, men de er heller ikke glemt. Og bare for at ingen skal misforstå, her tenker jeg på det som i festtaler kalles «det utvidete kulturbegrepet». Det som omfatter all menneskelig aktivitet til foredling av tilværelsen. Det som gjør oss til nettopp mennesker. (Beklager Balder, du er ikke med i denne gruppen. selv med alle dine fine egenskaper ellers!)

Og med det, drar vi ut på tur, Balder og jeg. Så får Balder stå for den første delen, å være kul. Mens undertegnede får sørge for den annen, at det faktisk blir tur!

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: