millenblogg

desember 14, 2015

Hva? Er det jul igjen, allerede?

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 13:00

Det var da fanken så fort det året gikk da. Rakk så vidt å pakke ned julepynten fra i fjor før det er på’n igjen. For sikkerhets skyld har jeg sjekket kalenderen og må bare innse at det stemmer. Det er faktisk et helt år siden sist.

Og ikke vet jeg hvor det ble av tiden imellom. Tidligere år hadde jeg et visst tidsbegrep med utgangspunkt i større vedlikeholds- og utbedringsprosjekt av hus og hytte. Men siste år har det vært mer forefallende vedlikehold av de samme. Malingsvedlikehold og plenklipping på hytta. Det blir liksom ikke de helt samme milepeler av den slags jobbing. Det er forskjell på å renovere en leilighet med nytt bad og kjøkken i forhold til å gi ytterdøra et strøk maling. «Å ja, det var det året jeg malte ytterdøra ja!», blir litt smått når man skal memorere hva som skjedde i løpet av året.

Foto: Marco Coelho

Foto: Marco Coelho

Til gjengjeld har jeg gått en masse. Travet og gått byen på kryss og tvers. I bygater og i naturen som omkranser oss. Skjærtangen, Sjursvika, Smørvikeneset, Klubba, Karihola, Kleppen, Skorpa, Bjørnehaugen, Vikan, Kolvika og flyplassen. I all slags vær. Sammen med buhunden Balder. Som driter både i været og i buskene til bygartneren. Buskene, ikke buksene!

For bygartneren driter ikke i buksene. Bygartneren eksisterer rett og slett ikke lengre. Både stillingen og etaten er fjernet og erstattet med den mer diffuse benevnelsen «enhetsleder for eiendomsdrift». Så det spørs om både politikere og kommunenes toppledelse har «driti på draget» ved dette organisatoriske ansvarspulveriserende grepet…

Men nok dritprat nå. Det er snart jul, må vite. Og da må vi alle være positive! Det vil si at all kritikk må opphøre og vi skal glede oss over alle kommunale krumspring som øker byråkratiet og samtidig reduserer den ytre etat. Det vil si antallet som faktisk skal utføre oppgavene vi ønsker oss og betaler for.

Siden vi allerede har vært inne på dette med å gå og gå og samtidig behovet for å være positiv, er det naturlig å tenke på daglig leder Kjetil Thorsen i Kristiansund Ballklubb. For å skape blest rundt klubben i vårt hjerte og penger i klubbkassa, gikk han fra Dombås til Kristiansund i forrige måned. En distanse på 25 mil, eller 250.000 meter på 7 dager! Ikke vet jeg Kjetils skrittlengde, men si at den er ca. 75 cm, da vil dette tilsvare 333.333 skritt. Ikke en gang Casanova kommer i nærheten av dette.

Positivt er det også at vi har en lang rekke ildsjeler som er villige til å ofre sin tid til å skape gode opplevelser for andre enn seg selv. I disse juletider er det naturlig å tenke på Gamle Kripos som ordner med julegran på piren og reparasjon av klokka der, initiativtakerne til julebelysning langs Langveien og Kongens plass, de selvoppnevnte gaterydderne som på fritiden plukker opp søppel etter oss andre. Og ikke å forglemme skonnertbyggerne Rune Torgeirson og Kari Moe Sundli og deres medhjelpere som jobber hver eneste dag med den største attraksjonen Kristiansund har hatt på mange år.

Vi skal heller ikke glemme de hundrevis av frivillige som deltar i arbeidet til lag og foreninger ellers. I idrett og kultur. Uten disse ville vi ha hatt en by uten sjel. Nettopp slike holdninger som disse representerer, er det gode ved Kristiansund.

Rent bortsett fra at naturen har gitt oss et fortrinn med en fantastisk beliggenhet, med øyer og sund, fjorder og fjell som skjenker oss et miljø og setter en ramme rundt våre aktiviteter her ute på holmene.

Så det er god grunn til å være stolt av «By ved hav» og derfor lett å ønske alle en riktig god jul i år!

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

%d bloggere like this: