millenblogg

februar 21, 2014

En annerledes vinterferie

Filed under: Som dagene går — millenblogg @ 14:57

I år ble det en annerledes vinterferie. Vi har tilbrakt årets vinterferie på badet. Hele uka til ende. Ikke er vi blitt noe renere av det heller. Tvert imot, vil vi si. For vi har ikke benyttet oss av det som er normale fasiliteter på et bad, det vil si dusj eller badekar.

Og det er egentlig ikke noe rart. For begge deler mangler. Vi hadde et innstøpt badekar for en og en halv måned siden. Da ble det revet ut og badet ble klargjort for en dusjnisje der hvor karet hadde stått. Det skulle da være unødvendig å si noe mer om hvorfor vi har tilbrakt vinterferien på badet. Mens bikkja og kona har tilbrakt vinterferien på høyfjellet sammen med barn og barnebarn. Og koset seg i snøen….

Mens vi pusser opp på badet:

Vi har ikke savnet snøføyka eller snøen i det hele tatt, men tatt til takke med flislim og støvføyka fra polering av fugene på flis og glassbyggerstein. For fugene må poleres, må vite. Etter at de har satt seg, skal de gnies over med en myk klut for å få den jevne, fine finishen.

Og har vi selv savnet vaskemuligheter, har til gjengjeld både badet og resten av leiligheten fått full støvsuging og vasking hver kveld. For det blir støv av slikt arbeid. Vi har med andre ord kommet til støvets alder, har vi tenkt mens vi har holdt på. Men har i grunnen vært fornøyd med at vi er en slik støvandes kar!

I denne sammenhengen faller det naturlig å nevne at en lignende støvføyk har det vært utendørs. For stikk i strid med gjeldene klimaspådom om milde og fuktige vintre, har vi her på Nordvestlandet hatt den tørreste vinter i manns minne. Det har omtrent ikke falt en dråpe regn eller en snøfille siden nyttår. Om ikke klimaet har endret seg, så har i hvert fall været vært annerledes enn det det pleier på disse kanter av landet. For vi er mer vant til minst ti vintre og ti somre i løpet av det man ellers i landet kaller for en vinter. Vi veksler vanligvis mellom frost og mildvær, sol og regn, storm og stille med tre dagers mellomrom.

Så både innendørs og utendørs har vinterferien i år vært annerledes. Men så bor vi jo i  annerledeslandet Norge.

Ta en titt på bildene nedenfor så ser du at noe er blitt utført oppi all støvføyka:  PS. Vi venter på levering av glassdør til dusjen! DS.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar »

Ingen kommentarer så langt.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

%d bloggere like this: